9.11.2011

Kirjahaaste: Epälemppari

Day 2: Least Favorite Book

Tämä on jo sikäli vaikea, että ensinnäkin muistan älyttömän vähän lukemiani huonoja kirjoja. Liekö tukahdettuja muistoja? Toiseksi, vaikkei jonkun Siepparin ruispellossa lukeminen varsinaisesti saanut riemunkiljahduksia aikaiseksi, en millään pysty sitä kauheasti haukkumaankaan. Vähemmän kiinnostavistakin kirjoista pystyy monesti näkemään, miksi ne esim. ovat klassikkoasemansa saaneet. Moni kirja ei vaan ole ollut minun juttuni, mutta lukeminen ei silti kaduta. Toisaalta, peräähän otsikkokin vähiten suosikkia. Kolmanneksi kuten suosikkikirja, tämäkin äärimmäisyysmielipide saattaa olla tänään yhtä ja ensi viikolla toista.

Päädyin valitsemaan tähän Tuija Välipakan kirjan Härkätanssija. Vaikka tarinaa ammennetaan sinänsä kiinnostavasta aiheesta, narsistisesta persoonallisuushäiriöstä, ei kirja itsensä löytävän naisen muotokuvasta (kustantajan kuvaus) vaan nyt ole meikäläisen prioriteettilistalla kovin korkealla. Uskoisinpa olevani kohtuullisen kaukana kohderyhmästäkin, vaikka kohtuullisen kaikkiruokaiseksi hyvänä päivänä herkeänkin. Sinänsä epistähän tuo valinta on kirjailijaa kohtaan, kun varmasti moni tuostakin niteestä diggailee, mutta kun ei niin ei.

Miksi sitten menin vapaaehtoisesti lukemaan jotain itseään etsivän naisen ihmisuhdekuvausta? Eräs geokätkö vaati löytyäkseen vinkkejä, jotka sai lukemalla tämän kirjan. Tarpeeksi suuri motiivi, siis. Kuten kätkön löytökuvauksessa kerroin, helpotti kirjailijamisun takakansikuvan vilkuilu hieman luku-urakkaa.

5 kommenttia:

 1. Itsekin olen kirjan lukenut ja vieläpä samasta syystä. Kätköä tosin emme ole vieläkään löytäneet, kun emme saaneet kaikkia vastauksia kasaan ja sitten asia vaan unohtui. Muistaakseni kysymyksissä oli ennen jotain kirjailijaankin liittyvää, jota emme saaneet kevyellä penkomisella selville.

  Kirjasta ei kyllä ole juuri mitään mielikuvia, joten aika mitäänsanomaton kokemus se mullekin on ollut. Tampere tapahtumapaikkana oli kiva.

  VastaaPoista
 2. Hhm, voisi ottaa silmän käteen. Onhan siellä vieläkin se kysymys, viimeisenä jopa. Muistaakseni kymppikysymyskin on tuottanut tuskaa.

  VastaaPoista
 3. En muista enää, mistä kaivoin tuon kadunnimitiedon. Olisikohan voinut olla lukemani painoksen kirjailijan esittelytekstissä? Kymppikysymyksen hautausmaa saattaa hyvinkin liittyä Nottbeckien hautausmaahan, ja tarkoittaa niin ollen tätä kätköä, joka ei tosin enää ole toiminnassa. En ole ollut aktiivikätköilijä enää aikoihin, ei voi muistaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkeistä. Nottbeckien hautausmaata me kyllä uumoiltiin, mutta siihen liittyvää kätköä ei löydetty. Kiitokset vinkistä siis. Tuo kätkö vain on aika ongelmallinen, koska niitä koordinaatteja sisältäviä vihjeitä ei noissa muissa enää ole, olemme ne siis kaikki hakeneet.Viittaako siis Härkätanssijan kysymys kätkön valekoordinaatteihin, vai niihin oikeisiin jotka pitäisi lapuista löytää?

  VastaaPoista
 5. Tuotakaan en muista, sorry... Luulisi että valekoordinaatteihin, kun tuota kätköäkään ei enää ole. TeamEimi varmaan vastaisi tuohon auliisti, jos kysyisi.

  VastaaPoista