20.3.2012

Kirjahaaste: Seuraava yöpöydän pinosta

Day 22: Book you plan to read next

Kuten olen aikaisemminkin maininnut, odottaa yöpöydälläni (ja oikeastaan makuuhuoneen ikkunasyvennyksessäkin) vino pino lukemattomia kirjoja ja sarjakuvia. Minulla on koko ajan joku kirja kesken. Kun saan yhden loppuun, aloitan seuraavan. Välistä saatan lukea lyhyitä novelleja tai sarjakuvia, vaikka pidempi romaani olisikin kesken, mutta pääsääntöisesti vedän yhden luku-urakan loppuun ennen seuraavan aloittamista. Harvoin, hyvin harvoin mikään jää kesken. Kun olen kerran aloittanut kirjan lukemisen, saatan sen myös ennenmmin tai myöhemmin loppuun.

Mutta lyhyestä virsi kaunis, seuraava kirja tulee olemaan mitä luultavimmin Bernard Cornwellin kirja The Fort, koska kaverini roudasi sen pyytämättä jos kiinnostaa -periaatteella lainaan. Kyllähän Cornwell aina kiinnostaa. Tämäkin, vaikka kaveri sanoi vievänsä sen divariin myöhemmin, mikä saattaa viitata siihen, ettei lukuelämys ollut ikimuistoinen. Muuta en kirjasta tiedäkään, joten aika tabula rasana sitä saa tätäkin lähteä lukemaan.

Tämä kirjahaaste etenee väliin sen verran takellellen, että tiedä vaikka olisin saanut luettua kirjan ennen kuin seuraavan kerran saan aikaiseksi päivittää haastetta. (Toisaalta, en ole mikään nopea lukija.) Muita to-read -kirjoja yöpöydän läheisyydessä on ainakin pari Lovecraft-kokoelmaa,China Miévillen Kraken, toinen lukematon Cornwell Stonehenge, eräs zombinovellikokoelma, ja Pride and Prejudice and Zombies -kirja. Tosin päätin hiljattain lukea alkuperäisen Ylpeys ja ennakkoluulon ensin, jotta satiiri uppoaisi paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti