26.12.2011

Kirjahaaste: Naitatuttava hahmo

Day 14: Book whose main character you want to marry

Taas übervaikea haaste. Helpolla olisi tietysti päässyt, jos vaihtaisi lauseen hahmo jonka haluaisit naida toisen sanan jota-sanaksi, ja sitten valitsisi jonkun uhkean sarjakuvasankarittaren. Yritin kuitenkin suhtautua haasteeseen hieman vakavammin. Vain hieman. Jos Lara Croft olisi kirjallisuuden hahmo, olisi hän jotakuinkin täydellisen mielenkiintoinen kumppaniehdokas: seikkailuhenkinen, emansipoitunut, laajalti sivistynyt, varakas - ja muodollisesti pätevä. Ihastuttava punapää Peppi Pitkätossukin voisi aikuisena olla juuri sitä. Mikä olisikaan hauskempaa elämää kuin riehua ja mekastaa koko päivä Huvikummussa, ja illalla Peppi kantaisi makuuhuoneeseen. Ulkomaillekin varmaan pääsisi vaimon rahoilla moikkaamaan silloin tällöin appiukkoa, eikä nalkuttavaa anoppia olisi lain. Luonto ei vaan anna periksi valita tällaiseen haasteeseen lapsihahmoa, joten sorry Hermione sullekin, odotellaan vielä ainakin kymmenen vuotta.

TV-sarjan roolivalinnallakin saattoi olla merkitystä siihen, että päädyin lopulta valitsemaan vaimoehdokkaaksi Daenerys Targaryenin. Danyn kanssa pääsee joka tapauksessa seikkailemaan ympäri maailmaa, hänellä on kissaakin kiehtovampia lemmikkejä, hän on oikeamielinen ja voimakastahtoinen. En minä mitään nöyristelevää ja tahdotonta jalkavaimoa huolisikaan. Viime aikojen kuulumisten perusteella Danylla olisi puolison paikka avoinnakin, joten mikä ettei?

TV2 alkaa esittää George R.R. Martinin vielä kesken olevan kirjasarjan ensimmäisen osan filmatisointia tammikuun 12. päivä. Telkkarit auki, Valtaistuinpeli alkaa.

2 kommenttia:

  1. Mutta eikös Danykin ole ainakin Valtaistuinpelissä vielä 13-vuotias?

    VastaaPoista
  2. Jep siinäpä siitä ironiaa onkin. Kirjasarjan tapahtumat taitavat olla kestäneet kolme vuotta tai enemmänkin, joten Dany olisi tässä viimeisimmässä vaiheessa jo kypsät 16 vuotta... Tv-sarjan Danyn näyttelijä taitaa olla jo ikäloppu 25-vuotias, joten se on selkeästi sekoittanut tätä valintaa antamalla hahmosta paljon vanhemman kuvan.

    VastaaPoista