19.4.2010

Actionliikennemerkit

Nick Hornbyn kirjan Uskollinen äänentoisto päähenkilö Bob laatii top 5 -listan asiasta kuin asiasta. Top 5 bänksit, top 5 Elvis Costello -biisit, top 5 kappaleet hautajaisiisi jne. Olen huomannut itsessäni samantapaisia listaajan piirteitä, mutta harvoin olen tullut luetteloineeksi mitään listaa oikeasti mustana valkoiselle. On siis aika laatia lista parhaista actionliikennemerkeistä.5.

4.

3.
Parhaat liikennemerkit ovat sellaisia, joissa on jotain toimintaa. Ja toimintaliikennemerkit puolestaan löytyvät varoitusmerkeistä. Vaarallinen tien reuna ja irtokivet ovat actionarvoltaan aika vaisuja, mutta putoavat kivet on jo kiitettävän vauhdikas! On tietysti hyvä tietää, että tieosuudella voi sataa murikkaa niskaan, mutta miten siihen oikeasti varaudutaan? Tuijotetaan ajon aikana ylärinteeseen?


2.

Liukas ajorata on jo klassikko.  Jokainen, joka on kokenut vesiliirron, tietää, miltä liikennemerkin auton kuljettajasta tuntuu. Parhaimmillaan liukkaan ajoradan varoitusmerkki on joidenkin maiden versioissa, joissa, jos nyt oikein muistan, auton renkaanjäljet menevät fysiikan ja motoriikan lakien vastaisesti ristiin.


1.

Tästä ei dramatiikkaa puutu: ehdoton suosikkini toimintamerkeistä on lautta, laituri tai ranta. Merkki, jossa auto tippuu veteen!  Tämän merkin suunnittelijalle pitäisi tarjota jäätelö.

Kunniamaininnan ansaitsee, vaikkei toimintaliikennemerkki olekaan, tietenkin epätasainen tie.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti