19.10.2012

Varmistettu suomalainen zombihavainto

Työskentelen tilastoaineistojen parissa. Hallussani on erään pitkäaikaisen kyselytutkimuksen dataa. Hiljattain yhdistin aineistoon Tilastokeskukselta saatuja kuolintietoja. Yksi tapaus erottui muista: Henkilö on Tilastokeskuksen mukaan kuollut vuonna 1979. Kuitenkin sama henkilö on vastannut kyselytutkimukseen kaksi vuotta myöhemmin! Kyseessä täytyy siis pakosti olla elävä kuollut, eli zombi!

Tutkin hieman kyseisen henkilön kyselyyn antamia vastauksia. Terveydentila hänellä on 'melko hyvä'. Ilmeisesti se on aika suhteellinen käsite. Ärtyneisyyttä, jännittyneisyyttä, hermostuneisuutta tai kiukunpurkauksia on lähes päivittäin, mitä en zombista ihmettele. Pitkäaikaissairaudenkin hän on ilmoittanut omaavansa - ICD-koodia ei ole mainittu, mutta on selvää, että zombifikaatiohan sen täytyy olla. Painoindeksi zombillamme on 19 pintaan, mikä sopii hyvin kaksi vuotta vainaana olleelle.

Epidemia ei näköjään ehtinyt levitä pitkälle, koska tapaus on yli 30 vuotta vanha. En tiennytkään zombien osallistuvan kyselytutkimuksiin.

1 kommentti: