29.5.2011

Kaivo, korvasienet ja pakurikääpä


Lauantai oli epätavallinen päivä. Jynssäsin 2½ m syvän kaivon seinät puhtaaksi. Sitten menin metsään katsomaan, josko löytyisi korvasieniä. En oikein uskonut, että löytyisi, eikä niitä heti näkynytkään. Palasin kuitenkin lyhyeltä reissulta saunaan mukanani puolitoista kiloa gyromitriinipommeja. (En minä niitä sieniä saunaan vienyt.)


Ringu III

Pumppaus

Valmistaja

Täysi, mutta niin tyhjä

Tyhjä, mutta niin täysi

Gyromitriiniä!

Pakurikääpää
Yritin samalla reissulla tähyillä koivujen runkoihin löytääkseni suomalaista superruokaa, pakurikääpää. Ei näkynyt, mutta juuri ennen saunaa em. kaivon omistaja kertoi ottaneensa talteen naapurin kaatamasta koivusta ison mustan käävän, jonka oli googlamalla todennut pakuriksi. Enkä ollut edes ehtinyt kertoa omista pakurietsinnöistäni!

Sain pari palaa mukaani ja nyt tuossa korvasienimuhennoksen jälkeen keittelin tikkateet pakurinpalasesta. Ei se paljon millekään maistunut, mutta epäilemättä kehoni parani kaikista orastavista taudeistaan ja nuorennun huomiseen mennessä kymmenen vuotta. Pitää vielä tutkailla keittotapoja, josko teehen saisi lisää ytyä pidemmällä keittoajalla tai jauhamalla pakuria pienemmäksi puruksi. Pakurikääpä kuuluu kyllä ostoslistalle seuraavillakin metsäreissuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti