13.4.2012

Kuolematuristin matkaopas

Matkoillani olen kerran jos toisenkin törmännyt kaiken maailman luuröykkiöihin ja muumioihin. Kaikenlaisia katakombeja, viemäreitä, hautapaikkoja ja luolia on tullut koluttua. Muutama tunnettu ossuaari ja krypta on ollut aktiivisesti mielessä missä pitäisi vielä käydä, kunhan niiden suuntaan tie vielä jossain vaiheessa vie.

En ollut kuitenkaan tajunnutkaan, kuinka paljon noita paikkoja pelkästään Euroopassa on. Aiheesta nimittäin julkaistiin hiljattain kirja, jonka tekijä kävi tutustumassa kymmeniin hautakammioihin, kryptoihin, luukokoelmiin ja ruumishuoneisiin. Pelkästään Baijerin seudulla viikon verran pyörimällä voisi vierailla useiden pikkukylien ossuaareissa ihmettelemässä vainajien maallisten jäännösten taiteellista esillepanoa. Ensi kesänä itse asiassa voisi käydä katsomassa kölniläisen pyhän Ursulan kirkon kultaisen kammion luumosaiikkia.

En ole tähän mennessä raaskinut kirjaa ostaa, enkä siis ole sitä vielä lukenut, mutta nyt olisi taas yksi syy enemmän hankkia kaikkien aikojen kahvipöytäkirja, kun lempparinettikauppani Book Depository tarjoilee seuraavan kuukauden ihan kaikesta miinus 10 prosenttia (koodi APMA12 kassalla). Pitäisköhän?

Edit: Piti. Tilasin opuksen alennusperiodin viimeisenä päivänä ja säästin huikeat kolme euroa. Mutta on kirjakin sitten komea.


10% Discount / APMA12 Coupon Code / Book Depository

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti