3.8.2011

Maailmanympärimestaruus

Suomi kisaa tälläkin hetkellä maailmanmestaruudesta. Peräti maailmanympärimestaruudesta. Clipper Round the World Yacht Race on maailmanmpäripurjehduskisa, jossa kymmenen venettä kisaa toisiaan vastaan vuoden ajan kestävässä mittelössä.

Viimeisin kisa käynnistyi viime sunnuntaina Etelä-Englannin Southamptonissa. Ensimmäinen pysähdys on Madeiralla, josta matka jatkuu Atlantin yli Rio de Janeiroon. Seuraavia pysähdyksiä on Kapkaupunki, Australia, Uusi Seelanti, Kiina, USA ja Panama. Joskus vuoden päästä Voittaja lipuu viimeiseen satamaan Englantiin.Matka on jaettu kahdeksaan etappiin, joista tiimiläiset voivat ottaa osaa yhteen tai useampaan, tai halutessaan purjehtia koko vuoden kestävän maailmanympäripurjehduksen. Kaverini on Visit Finland -tiimin veneessä navigaattorin hommissa. Hän on porukassa ensimmäisen etapin ajan, eli Rioon asti. Kotiin hänen pitäisi tulla joskus kuukauden päästä.

Veneet ovat tätä kirjoittaessa tulleet hiljattain Biskajanlahdelle. Visit Finland on viimeiset pari päivää johtanut kisaa New Yorkin kanssa. Olen totaalisen koukussa skaban Race Vieweriin, joka päivittää kartalle kolmen tunnin välein veneiden sijainnit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti