21.12.2010

Mitä joulupukki oikeastaan sai?

Voi, mikä nauru syntyiskään jos isi sais tietää tään, että joulupukki suukon sai.

Tunnettu joululaulu Kun joulupukki suukon sai taitaa olla eufemismi vähän lihallisemmalle lapsen kokemalle jouluyllätykselle. Tarina on tietysti vanhojen Grimmin satujen tapaan laimennettu pienillekin korville sopivaksi joulurallatukseksi, mutta eiköhän se ole selvä, että että vanhemmat ovat vähän innostuneet roolileikkimään, kun isällä on joulupukkiasu päällään. Ja sitten illalla lasten nukkumaanmenon jälkeen isi ja äiskä ovat juuri hommissa, kun jälkikasvu onkin herännyt ja yllättänyt pukin äidin selästä.

Tästä se lähtee.
Laulun viattoman Pikku-Jukan mieltä painaa hänen juuri näkemänsä fornikatorinen akti, ja laulussa hän kertoo siitä vain lahjaksi saamalleen nallelle. Todellisuudessahan asiasta saa kuulla tarhan tädit ja sukulaiset ja kaikki. Itseäni järkyttää kyllä eniten lapsen automaattinen puolen valinta isää vastaan. 'Jos isi sais tietää tään.' Siis mitä helvettiä? Äiti pettää isää vittu joulupukin kanssa, eikä isälle kerrota mitään, häh?

Toisaalta puolen valinta tekee ehkä sittenkin järkeä, jos miettii sitä järkkymistä mitä pieni mieli kokee, kun kyseessä on kuitenkin mies, jolla on uhkailtu ja peloteltu koko loppusyksy: Jos et ole kiltisti, niin joulupukki tuo vain risuja. Tuo jumalaakin korkeampaa auktoriteettia nauttiva paksu pelottava pohjoisen porho, jolla on valta määrätä siitä, saatko uusimmat ja hienoimmat lelut vai risuja. Risuja! Hänen kätyrinsä ovat olleet kintereilläsi koko vuoden havainnoimassa käytöstäsi piittaamatta pätkääkään yksityisyydestäsi. Sitten aattoiltana joudut kakat housussa laulamaan joululauluja tuon kammottavan ja demonista pahuutta huokuvan talviukon edessä ja hikoilemaan ne hirvittävät hetket ennen kuin selviää, onko osasi homeinen risukimppu vai se satasen maksava Lego Star Wars -hävittäjä, jollaista olet mankunut jo viisi kuukautta. Kun tuollaista absoluuttista valtaa nauttivan lihavan partaukon yllättää painamasta kikattavaa äitiään, se käy kuulkaa psyyken päälle se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti