3.11.2010

Movember

Minulla viha-rakkaussuhde viiksiin. Viikset rakastavat (muiden naamakarvojen mukana) kasvaa naamalleni, mutta minä vihaan viiksiä. No, ehkä vihaaminen on liioiteltua, mutta onhan se vähän hassu tapa miehen koristautua. (Pahoitteluni kaikille viiksekkäille ja viiksifaneille, ei tämä ole henkilökohtaista.) Ajatelkaa nyt jotain Hitleriä. Koko sanakin on hassu. Viikset. Viiksikammoni on saanut jopa sellaisia piirteitä, että partaa ajaessani pidän huolta siitä, että en koskaan jätä viiksiä viimeiseksi ajamatta siltä varalta, että vaivun koomaan tai kuolen yllättäen kesken ajon siten, että naamalleni jää vielä viikset. Sitten ambulanssikuskit tai hautausurakoitsijat luulisivat, että tuolla on viikset. En halua kuolla viiksekkäänä.

Vain muutamassa tapauksessa viikset ovat niin suuri osa naamansa persoonaa, ettei minullakaan voi olla siihen mitään sanomista: Salvador Dali. Esko Nikkari. Pedro Hietanen. Hulk Hogan.

Nyt aion uhmata kuolemaa osallistumalla Movember-kampanjaan. Jaa mihin? No tämä on tällainen terveystietoisuus- ja varainkeräyskampanja, jolla herätellään tietoisuutta eturauhassyövästä. Samanlaisia kampanjoita on naispuolella ollut esim. rintasyövästä tiedottava Pink Ribbon -kampanja. Movemberiin osallistuvat miehet, eli MoVeljet jättävät viiksenä kuukaudeksi ajamatta. Heitä voi sponsoroida lahjoittamalla sopivaksi katsomansa määrän rahaa hyväntekeväisyyteen. Sana Movember tulee tietysti sanojen moustache ja November yhdistelmästä.

Lahjoittaminen on erittäin helppoa: Klikkaamalla http://fi.movember.com -sivun oikeassa reunassa olevaa Hopearahasto-banneria ohjatuu Syöpäsäätiön Hopearahaston lahjoitussivulle, mistä lahjoittaminen onnistuu helposti pankkitunnuksia käyttäen. Lahjoitusvarat menevät lyhentämättömänä Hopearahastoon eturauhassyöpätutkimuksen ja -tiedottamisen ja siten suomalaisten miesten hyväksi.

Voi tosin olla että vaimo maksaa enemmän siitä, että en osallistu viiksien kasvattamiseen...

5 kommenttia:

 1. I didn't understand much, but the picture looks nice :D

  VastaaPoista
 2. Haha. That means I'm gonna grow a moustache in the name of prostate cancer.

  VastaaPoista
 3. What's Finnish for 'which type of moustache are you growing?' - I can see that phrase will come in very useful on many social occasions. :)

  VastaaPoista
 4. It's 'millaisia viiksiä oikein kasvatat?' obviously. Now that I saw your FB update, I see I'm growing exactly the same type as you!

  VastaaPoista
 5. Or, should I go for Lemmy Kilmister look? I still have about four-day stubble on my face, so no Mo outlines defined yet.

  VastaaPoista