5.10.2010

Googlen ja ThunderBirdin kalenterin synkronointi

Olen aina ollut aika huono kalenterin käyttäjä. Paperisia taskukalentereita aloitan aina tohkeissani, mutta muutaman viikon jälkeen merkinnät jäävät tekemättä, ja kalenteri jää milloin kotiin, milloin töihin, eikä se lopulta ole koskaan ajan tasalla. Pöytä- ja seinäkalentereiden käyttöyrityksetkään eivät ole tuottaneet mainittavaa tulosta.

Koska vietän suurimman osan työpäivästäni tietokoneen ääressä, on parhaimmaksi vaihtoehdoksi osoittautunut Googlen kalenteri, jonka saa esim. Gmailin yhteydessä. Kalenteri on helppokäyttöinen, siinä on kaikki hyvän kalenterin perusominaisuudet, se hälyttää tarvittaessa äänimerkillä ja siihen voi lisätä muiden kalentereita, jolloin yhteisten suunnitelmien teko helpottuu.


Käytän työsähköpostin lukemiseen ja kirjoittamiseen ThunderBird-ohjelmaa. Siinä on mukana myös kalenteritoiminto. Vaikka periaatteessa olisi käytännöllisintä käyttää vain sitä Googlen kalenteria, olen huomannut, että toisinaan tietyt sähköpostin välityksellä tulevat palaveritiedotteet ja muut päivämäärä- ja kellonaikamerkinnät on kätevä merkitä suoraan saman ohjelman sisällä olevaan kalenteriin. Siinähän ei olisi mitään järkeä, ellei näitä kahta kalenteria voi keskenään synkronoida. Onneksi sen voi varsin helposti tehdä. Synkronoin omat kalenterini Thunderbird 3.1.4 -versiolla (englanninkielinen) ja Google-kalenterin suomenkielisellä versiolla näin:

  1. Lataa ja asenna Thunderbirdiisi  lisäosa  Provider for Google Calendar 
  2. Jos sinulla ei ole vielä olemassaolevaa kalenteria, mene suoraan kohtaan 5. Muussa tapauksessa kalenterisi pitää viedä (export). Mene Thunderbirdin kalenterinäkymään, klikkaa Events and Tasks -> Export -> Valitse exportoitava kalenteri -> anna exportointitiedostolle nimi ja valitse tallennuksen tiedostomuodoksi iCalendar (.ics). Tallenna tiedosto jonnekin, mistä sen hetken kuluttua löydät.
  3. Kirjaudu Google-kalenteriisi ja valitse vasemman sivupalkin Muut kalenterit -kohdasta Lisää -> Tuo kalenteri.
  4. Klikkaa 'Browse'-näppäintä ja etsi kohdassa 2. tallentamasi .ics -päätteinen tiedosto -> Valitse se, ja klikkaa 'Tuo'-näppäintä.
  5. Mene Googlen 'Asetukset'-kohtaan oikeassa yläkulmassa-> Valitse 'Kalenteri-asetukset' (sic!) -> Klikkaa Kalenteri-välilehteä -> Klikkaa kalenterisi nimeä -> Etsi alempaa kohta 'Yksityinen osoite' -> Kopioi kalenterin url-osoite oranssin XML-nappulan kohdalta (klikkaa hiiren oikealla näppäimellä -> Copy Link Location/kopioi linkin osoite). 
  6. Mene Thunderbirdiin -> File -> New -> Calendar
  7. Avautuneessa ikkunassa valitse 'On the Network' -> Next -> Google Calendar -> Liimaa kopioimasi Yksityinen XML-osoite 'Location'-riville -> Next
  8. Anna kalenterille nimi, ja valitse sille väri, ja ruksaa, jos haluat tuoduille tapahtumillesi hälytyksen -> Next -> Finish
  9. Sinua pyydetään kirjautumaan nyt Google-kalenteriisi. -> Valmista! ThunderBirdin ja Googlen kalenterit ovat nyt synkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti